mandag 18. november 2013

Jordplan appen er her

Nå kan du laste ned Jordplan appen for Apple IOS og Android. Appen er tilpasset både til telefoner og nettbrett og kan brukes for å ta jordprøver, bilder, se gjødselplaner og registrere arbeid.

Når vi i oktober 2013 lanserte Jordplan appen har vi tatt med funksjonaliteten fra Jordplan Touch, og tatt i bruk de fordelene en app har fremfor en nettleser applikasjon på mobilen.

Det første du ser er at vi har tatt i bruk kombinasjonen av GPS og kamera som en av de nye funksjonene i Jordplan appen.

Tidligere kunne du sette ut jordprøvepunkter direkte i kartet. Det kan du gjøre også i den nye appen, og nå kan du også plassere punkter som markerer bilder på kartet. Posisjonen lagres og bildet lastes opp til din Jordplan konto.

Vi har også tanker om gjøre Jordplan til en mer sosial app, derfor ser du allerede nå muligheten til å dele Jordplan bildene dine på Facebook. Første versjon av appen er 0.5.x og indikerer at du får et første innblikk i hvilken funksjonalitet vi har klar. I løpet av vinteren kommer nye versjoner, men men det er ingen grunn til å vente med å komme igang.


Er du ikke allerede bruker på Jordplan.no registrer deg og de arealene du driver idag. Du skal legge inn en del faste data før ny sesong begynner, og alle data er trygt lagret på våre servere selv om det kommer oppgraderinger i både pc versjonen og mobil versjonen.

Bruk av Jordplan appen

For å bruke appen logger du inn med det samme brukernavn og passord som du har på jordplan.no

Når du er logget inn er dato satt til dagens dato, og du kan velge mellom å vise kartet eller går til registrering av arbeid.

Kartbildet kommer opp med det samme bakgrunnkartet so i pc versjonen, men i appen mp du gå inn på Kartlag menyen for å merke de data som skal vises i tillegg til bakgrunnskartet.

Arbeidsregistreringen gir adgang til alle data du har satt opp for arbeidsregistrering med skifter, vekster, traktorer, redskaper og arbeodsaoperasjoner i tillegg til tidsregistrering.






Kartlag menyen bruker de samme karttjenestene fra kartverket, Skog og Landskap og dine egne data som vi kaller Kategorier, innenfor hver kategori finner du de enkelte kartlag som du kan merke et eller flere av for visning.

Kartlag menyen har flere nivåer, men du kan gå direkte tilbake til kart bildet ved å trykke på det øverste nivået Kart.

Skal du slå på lag fra forskjellige kategorier kan du bytte kategori ved å velge Kategori nivået, gjøre ferdig oppsettet, og gå tilbake til kartet.

Kategorien Geostatistikk inneholder visningen av fargelagte egenskapene til jordanalysene.






Vi hører også gjerne fra deg om hva du synes, send gjerne dine kommentarer til kontakt@jordplan.no

Jordprøver

På sør og østlandet er det fortsatt mildt og gode muligheter for fortsatt å ta jordprøver hvis du trenger å fornye noen av dine analyser.  Det er gøy å sitte inne å planlegge prøvepunkter på kartet med alle grunnlagsdata på plass som f. eks. jordsmonnskartet. Da kan du sette ut punktene før du går oå jordet, eller du kan registrere mens du er ute direkte på mobilen. Har du dårlig dekning på mobilen kan det være en fordel å registrere punktene og nummerere før du går ut.

For å registrere en jordprøve med appen bruker du + tegnet under kartet.  Resten skulle være selvforklarende. Deretter er det bare å ta med seg prøvene inn og gjøre ferdig bestillingen i Jordplan med de analysene du ønsker.

Har du noen spørsmål bare send oss en epost så svarer vi så raskt vi kan.

Du finner en praktisk guide for å ta ut representative jordprøver her, eller så finner du en historisk variant her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar